Brasilialainen jujutsu

Autenttista brasilialaista jujutsua paikallisen mestarin opastuksella

Brasilialainen jujutsu eli BJJ

Brasilialaista jujutsua voi harrastaa kuka tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Painotus itsepuolustuksen, kilpaurheilun, kuntoilun sekä vapaaotteluharjoitteiden välillä on harrastajan omista tavoitteista kiinni.

Brasilialaiseen jujutsuun kuuluu vahvasti jatkuva itsensä voittaminen niin henkisesti kuin fyysisesti, ja siksi laji vaatiikin hieman kärsivällisyyttä.

BJJ on hyvin konkreettinen laji, jota sovelletaan harjoitteluotteluissa. Olennainen osa harjoittelua on omien rajojen kohtaaminen. Siksi oikea asenne on ratkaisevaa ja epäonnistuminen on osa oppimisprosessia.

Brasiliassa vanhat harmaahapsiset BJJ:n harrastajat ottavat osaa urheilumuodon kilpailuihin mainiossa hengessä omissa otteluluokissaan siinä missä nuoret pojat ja tytötkin.

Harvassa lajissa saadaan konkreettisia tuloksia yhtä nopeasti kuin brasilialaisessa jujutsussa. Harjoittelijoiden edistyminen hämmästyttää yhä uudestaan niin valmentajia kuin harjoittelijoitakin.

Pienempi ja hennompi lajin harrastaja huomaa vähitellen voivansa selviytyä kookkaamman vastustajansa puserruksessa ja tekniikoiden kehittyessä edetä hallitsemaan eri tilanteita.

Muodollisina edistymisen mittoina ovat vyöarvot: valkoinen, sininen, purppura, ruskea ja musta. Moniin kamppailulajeihin verrattuna brasilialaisessa jujutsussa on edelleen työntäyteistä edetä vyöasteikossa.

Salini Sport Center
Delariva

Meillä pääset harjoittelemaan brasilialaista jujutsua niin kuin sitä lajin kotimaassa opetetaan. Vastuuvalmentajamme Delcio Pereira on saanut oppinsa suoraan Rio De Janeirossa legendaariselta mestari Ricardo De La Rivalta (7th degree red and black coral belt).

Valmentajina jatkoryhmissä toimivat Delcio Pereira ja Roussel Dominguez. Molemmilla on yli 25 vuoden kokemus kamppailulajeista.

Delcio Pereira

Delcio Pereira
BJJ 5th degree black belt
Kickboxing black belt 2nd degree
MMA coach
Certified Personal Trainer

Roussel Dominguez

Roussel Dominguez
BJJ blacki belt
Kickboxing black belt
BJJ Finnsh Champion
BJJ European Champion
BJJ World bronze
Certified Personal Trainer

Näin osallistut BJJ-tunneille

BJJ-tunnit aloitetaan perusteista, ja jatkoryhmämme on tarkoitettu peruskurssin käynneille tai jo pidempään lajia harrastaneille. Muille kuin lasten ja nuorten kamppailutunneille ikäraja on 16 vuotta. Peruskursseille ikäraja on 15 vuotta.

Voit helposti ilmoittautua seuran jäseneksi ja varata paikkasi haluamassasi peruskurssiryhmässä myClubin kautta.

BJJ-peruskursseille voit tulla mukaan ensimmäisten kahden viikon ajan kurssin alkamisesta. Voit käydä tänä aikana tutustumassa lajiin, eikä se velvoita sinua jatkamaan.

Jos työpaikkasi tarjoaa liikuntaetua, voit hyödyntää sitä brasilialaisen jujutsun tunneillamme. Smartumilla ja Epassilla voit maksaa myös netissä, Edenredillä ja Eazybrakella vain paikanpäällä. Kaikki kamppailukortit ovat myynnissä myös verkkokaupassamme.

Pidämme BJJ-tunnit 490 m² kamppailutilassamme. Tunneille tarvitset mukaan lajin mukaiset varusteet, jotka ovat:

  • Brasilian jujutsu -puku eli Gi
  • valkoinen vyö (uusi harrastaja)
  • halutessasi hammassuoja.

Jujutsu-puvun alle voit pukea teknisen paidan tai treenitopin. Peruskurssin ensimmäisille tunneille riittää varusteiksi T-paita ja taskuttomat shortsit tai treenitrikoot sekä vesipullo.

Kaikki tunneilla tarvittavat varusteet ja puvut voit halutessasi ostaa Salini Shopista. Shop sijaitsee samassa aulassa mistä kuljetaan kuntosalille. Myös mallipukujen sovitus on mahdollista.

  • Huolehdi, että sormiesi ja varpaidesi kynnet on leikattu lyhyiksi ja olet pessyt kätesi. Jalat olisi myös hyvä pestä tai desinfioida pukuhuoneessa ennen tuntia, ja käyttää lipokkaita tai sandaaleja kamppailualueelle saapuessa.
  • Huomioi myös hajusteyliherkät ja vältä vahvojen hajusteiden käyttöä (hajuvesi tai deodorantti).
  • Poista korut ja kellot. Säilytä arvotavarat lukollisissa kaapeissa pukuhuoneessa tai kuntosalin pienissä lokeroissa.
  • Saavu tunneille ajoissa.
  • Anna valmentajille ja ohjaajille työrauha, kysy henkilökohtaiset kysymykset tuntien ulkopuolella.
  • Älä keskeytä meneillään olevaa ohjausta.
  • Kunnioita treenikavereitasi.
  • Vältä turhia loukkaantumisia ja taputa ajoissa.
  • Tule tunneille vain terveenä.